בהסדר עם כללית פלטינום
ומאוחדת שיא
אם אתם חושבים להרכיב עדשות מגע, יכולות להיות לכך שלוש סיבות. האחת, הסיבה האסתטית. יש רבים שלא אוהבים איך שהם נראים עם משקפיים ועדשות מגע הן בשבילם הפתרון האידיאלי. הסיבה השנייה והנפוצה פחות היא הנוחות, מה שנוגע בעיקר למי שעוסק בפעילות פיזית ומשקפיים מפריעים לו בהתנהלות היום יומית שלו. הסיבה השלישית היא רפואית והיא הכי פחות נפוצה. יש אנשים מסתבר, שמסיבות רפואיות לא יכולים להרכיב משקפיים אלא רק עדשות מגע.
הרכבת עדשות
לא משנה מהי הסיבה שבגללה החלטתם להרכיב עדשות, עומדות בפניכם כמה אפשרויות כששתי הפופולריות בהן הן עדשות מגע יומיות או חודשיות. אז מה מהן עדיפה? אילו עדשות הכי מומלצות? הנה כמה מהיתרונות של כל אחת מהאופציות אך לפני כן נדגיש, כדאי מאוד להישמע לעצותיו של אופטומטריסט עם ניסיון אשר ידע לבצע התאמת עדשות מגע פרסונלית.
יתרונות עדשות מגע יומיות
עדשות מגע יומיות כשמן כן הן, עדשות לשימוש יומי. אחת ליום מוציאים זוג מהן מהאריזה הסטרילית ובסוף היום זורקים אותן.
יתרונות:
מתאימות למי שעובד באזור מלוכלך
בעבודות מסוימות עלול להידבק אבק או חומר אחר בעדשה מה שמפחית משמעותית מהסטריליות שלה. עדשות מגע יומיות זורקים בסוף היום כך שביום שלמחרת שוב נכנסות לעין עדשות נקיות וסטריליות.
מתאימות לשימוש מופחת
יש כאלו שלא צריכים להרכיב עדשות מגע כל יום אלא רק בפעילויות מיוחדות כמו פעילות ספורטיבית, צלילה וכדומה. במקרים כאלו הדבר הנכון ביותר יהיה להוציא בכל פעילות כזו זוג חדש מהאריזה ולשמור על סטריליות מלאה של העין.
נוחות וזולות לתפעול
עדשות מגע יומיות לא דורשות ניקוי, לא דורשות שמירה בתמיסה מיוחדת ולא מצריכות הוצאות נוספות מיוחדות. זורקים אותן בסוף היום ואין יותר מידי התעסקות איתן (פרט כמובן לשמירה על ניקיון הידיים בעת הרכבה והורדה שלהן).
הן דקות יותר
עדשות מגע יומיות דקות יותר לפעמים נוחות יותר מחודשיות.
יתרונות עדשות מגע חודשיות
עדשות מגע חודשיות הן עדשות קבועות, מה שאומר שמחליפים אותן אחת לחודש. היתרונות שלהן נוגעות בעיקר לאיכות שלהן, מה שאומר שבגלל שהן קבועות או בשימוש לאורך זמן רב יותר הייצור שלהן הוא מחומר גלם חזק יותר ועמיד יותר. כמו כן מי שמרכיב קבוע עדשות מגע כל יום ההוצאה הכלכלית על עדשות מגע חודשיות היא קטנה יותר.
בעדשות מגע החודשיות יש יותר פרמטרים (מספרים) לעומת העדשות היומיות במיוחד בכוח והזוויות של הצילינדר. יש כאלו שטוענים שמעבר החמצן בהן טוב יותר בעיקר בעדשות חודשיות שמיוצרות מסיליקון הידרוג'ל.
התאמת עדשות מגע צילינדר
אופטומטריסט מוסמך הוא היחיד שיכול להחליט איזה סוג של עדשות מגע כדאי לנבדק לרכוש במקרה ויש לו מרשם עם צילינדר.
רגע לפני שנראה מה האפשרויות, כדאי שנבין קודם מהו צילינדר. במצב של "אסטיגמציה", מצב בו קרנית העין מעט אליפטית הקימור האנכי לא שווה לקימור האופקי. הקרנית לא עגולה כמו כדור. קרני האור שעוברות בקרנית לא מתמקדות בנקודה אחת ברשתית אלא בשתי נקודות מה שיוצר טשטוש וחוסר מיקוד. כשמשתמשים במשקפיים ההתאמה של הצילינדר פשוטה יחסית אך בעדשות מגע צריך להתמודד עם התזוזה של העדשה, כמות הדמעות ואיכותן, הכוח של העפעף שמשפיע על העדשה, בתוך העין מה שמקשה על התאמת צורת הצילינדר באופן קבוע.
אופטומטריסט בירושלים יסייע לבחור את סוג העדשה המתאים –עדשות קשות נושמות, עדשות רכות "טוריות", עדשות יומיות או עדשות חודשיות ואת סוגי חומר הגלם שמתאימים לפציינט. התאמת עדשות מגע בכלל וספציפית התאמת עדשות צילינדר דורשת יידע רב וניסיון, ואופטומטריסט מקצועי יעשה את ההתאמה בצורה הטובה ביותר.
המאמר נכתב ע"י מני בן חיים
אופטומטריסט קליני – M.s.c.