בהסדר עם כללית פלטינום
ומאוחדת שיא

אבחון גלאוקומה בעיניים

תוכן עניינים

בדיקת שדה ראייה, בדיקת חדות ראייה, טונומטריה ואמצעי הדמיה שונים כמו OCT, הם רק חלק מהכלים המשמשים אותנו כיום לאבחון גלאוקומה. אך לפני שניגע בשיטות האבחון, חשוב תחילה להרחיב מעט על המחלה השכיחה, שעבור רבים בציבור הרחב, עדיין רב הנסתר על הגלוי בה.

אבחון גלאקומה

מה זה בעצם גלאוקומה?

גלאוקומה (ברקית, בעברית) היא לא מחלה אחת העומדת בפני עצמה אלא קבוצה שלמה של מחלות. המשותף להן הוא שכולן באות לידי ביטוי בפגיעה בעצב הראייה, כשרובן קשורות באופן כזה או אחר לעלייה ברמת הלחץ התוך עיני. בקבוצה זו ההפרעה השכיחה מכולן היא תוצאה של חסימת דרכי הניקוז בזווית העין (במפגש הקרנית ושכבת לובן העין ליתר דיוק).

דרכי הניקוז אחראיות לסילוק הנוזל התוך עיני וכאשר ישנה חסימה, הנוזל מצטבר והלחץ התוך עיני מתחיל לעלות. העלייה בלחץ מובילה במהלך הזמן לפגיעה בעצב הראייה במקולה ובאזור הדסקה. בהמשך, הנזק הולך ומחמיר ומתחילים להופיע תסמינים שונים, כשבעיקר מדובר בהצטמצמות של שדה הראייה עד כדי מצב של עיוורון מוחלט.

אבחון גלאקומה

מה היא האטיולוגיה של גלאוקומה?

באופן כללי ניתן לראות כי הפגיעה בעצב הראייה היא תוצאה של הפרת שיווי המשקל בין קצב ייצור הנוזל התוך עיני לבין קצב פינוי הנוזל או ניקוזו. הגוף הריסני הוא המוקד שבו מיוצר הנוזל התוך עיני, בלשכה האחורית של העין, כשללשכה הקדמית הוא מגיע לאחר שהוא עובר דרך האישון. במצב תקין, הנוזל נאסף בזווית העין על ידי רשת הטרבקולום ולבסוף מתנקז למערכת הוורידית דרך תעלת Schlemm (אם כי כשליש מהנוזל מתנקז דרך המערכת האובאוסקלרלית).

כל גורם שהוא שיוביל לחסימת הזווית ובעקבות כך להגדלת הלחץ שיוצר הנוזל, יוביל בהמשך לפגיעה בעצב הראייה ובהמשך אף עלול להוביל לעיוורון.

לבדיקת וביצוע אבחון גלאוקומה בעיניים – חייגו עכשיו!

מדוע חשוב לבצע אבחון גלאוקומה?

יש לציין כי במסגרת בדיקת שדה ראייה ובדיקות נוספות המאפשרות לזהות את המחלה, מאבחנים לא רק את קיום הגלאוקומה, אלא גם את סוגה. זאת כיוון שישנו מגוון רחב ביותר של גלאוקומות, כשבין היתר מדובר בגלאוקומה מולדת, ראשונית, פיגמנטרית, משנית, רחבת זווית עם לחץ תוך עיני מוגבר, רחבת זווית עם לחץ תוך עיני נורמלי, סגורת זווית ועוד.

אז כיצד מאבחנים גלאוקומה?

להלן מספר בדיקות ראייה ובדיקות עיניים המשמשות כיום במסגרת תהליך אבחון גלאוקומה בעיניים:

  • בדיקת חדות ראייה – הבדיקה הקלאסית שבה הנבדק צריך לזהות מספרים ואותיות הולכים וקטנים המודפסים בשורות על גבי לוח הבדיקה.
  • בדיקת שדה ראייה – בדיקה הבוחנת את הראייה הפריפרית, הנפגעת ראשונה בקרב חולי גלאוקומה.
  • טונומטריה – בדיקה המשמשת לקביעת רמת הלחץ התוך עיני. ישנם מספר סוגים של טונומטריה, הנבדלים בשיטת המדידה. ישנם העושים שימוש באור, אחרים בלחץ אוויר ועוד.
  • בדיקות דימות – ישנו מגוון אמצעי הדמיה המאפשרים להבחין ברמת הנזק שנגרם לעצב הראייה ולרשתית. הכוונה היא למשל ל-OCT, המאפשרת להדגים את כמות סיבי העצב הנותרים. בדיקה זו מבוצעת אחת למספר חודשים וכך ניתן להבחין בשינויים שחוללה המחלה בסיבי עצב הראייה לאורך הזמן.

בסניפי אופטיקה מני ניתן לעבור שלל בדיקות ראייה מקצועיות, לרבות בדיקת שדה ראייה ידנית, במחירים הוגנים. כמו כן ברשותנו מכשיר למדידת לחץ תוך עיני לצורך אבחון גלאוקומה בעיניים ומחלות נוספות בסניף המושבה הגרמנית בלבד.

צרו קשר עם נציגי השירות בטלפונים 072-3303311 (סניף עמק רפאים) או 072-3305533 (סניף קניון גילה) וקבלו מענה מהיר ואמין.