בהסדר עם כללית פלטינום
ומאוחדת שיא
דף הבית » איך בוחרים תמיסות לעדשות מגע?
איך בוחרים תמיסות לעדשות מגע?
עדשות המגע משרתות אותנו במשך רוב שעות היום. אך לעת לילה, גם הן זקוקות למנוחה. או ליתר דיוק, להשריה בתמיסה לעדשות מגע. ואין זה משנה אם מדובר על עדשות מולטיפוקל או עדשות פשוטות חד מוקדיות: כל העדשות שנמצאות בשימוש רב-פעמי, דורשות תחזוקה הולמת, המבוססת בעיקר על שטיפה והשריה בנוזל לעדשות מגע מתאים.
תמיסה לעדשות מגע
נוזל לעדשות מגע חשוב לא רק עבור ניקיון העדשות והארכת תוחלת החיים שלהן, אלא גם חיוני לבריאות העין. זאת כיוון שהתמיסה מנקה את העדשות מלכלוך, פתוגנים וחומרים שונים, שעשויים להזיק לעין המשתמש. בנוסף לאלמנט הבריאותי, יש לציין כי עדשות מגע שלא הושרו כראוי בתמיסה המתאימה, עשויות לגרום לגירוי של העין, לכאבים, לתחושת צריבה ולחוסר נוחות.
אילו סוגי נוזל לעדשות מגע ניתן למצוא כיום בשוק?
את סוגי התמיסות לעדשות מגע נהוג לחלק למספר קטגוריות להלן:
- תמיסות סליין – תמיסת סליין מרטיבה את עדשות המגע אך לא מחטאת אותן. אי לכך, היא מיועדת למקרים שבהם יש לשטוף ולאחסן את העדשות לזמן קצר בלבד. כך לדוגמה, היא יכולה להתאים לאלו מכם המשתמשים בעדשות מגע חד-פעמיות, הזקוקים לרענון העדשות מעת לעת במהלך היום. כמו כן הן יכולות להתאים לאלו מכם שמשתמשים בתמיסות מי חמצן: שטיפת העדשות בתמיסת סליין אחרי השימוש בתמיסת מי החמצן, תמנע את תחושת הצריבה האופיינית לתמיסת מי החמצן.
- תמיסות מי חמצן – בניגוד לתמיסות הסליין, תמיסות מי החמצן משמשות כחומר חיטוי ואפילו כחומר חיטוי עצמתי מאוד מיועד לעדשות רכות או קשות נושמות קבועות או עדשות מגע רכות קבועות/ חד פעמיות לשימוש מעל חודש ימים . למעשה מדובר בחומר שחשוב להרחיק מהקרנית, שכן במגע ישיר עם העין, התמיסות שמבוססות על מי חמצן עשויות לגרום לנזק בריאותי. לאור זאת, יש לנטרל את האפקט המזיק של מי החמצן בדרך כזו או אחרת: ישנן למשל מחסניות מיוחדות לעדשות מגע שבתחתיתן מונחת טבליה או דיסקית המנטרלת את מי החמצן. לחלופין ניתן להשרות את העדשות בתמיסת מי החמצן ולאחר מכן להוסיף חומר מנטרל, בגמר ההשריה.
- תמיסות רב-תכליתיות – תמיסות רב-תכליתיות מיועדות לשטיפה, ניקוי ואחסון של רוב הסוגים של עדשות מגע, לרבות עדשות מולטיפוקל. השימוש בתמיסות רב-תכליתיות מאפשר לשמור על העדשות במצב טוב ורענן. בתמיסות אלה יש חשיבות לשפשף את העדשה 20 שניות בסוף שימוש בערב ולפני הרכבה בבוקר
- תמיסות רב-תכליתיות עם ערך מוסף – ישנו מגוון רחב של סוגי תמיסות רב-תכליתיות. כך לדוגמה ניתן למצוא כיום בשוק התמיסות, מוצרים שלא מכילים חומרים משמרים (שעשויים לגרום לרגישות בקרנית), מוצרים שמגבירים את הלחות הטבעית של העין וכן ישנן כיום תמיסות רב-תכליתיות המיועדות לבעלי עיניים רגישות במיוחד. תמיסות אלו נקראות "תמיסות ללא שפשוף". אבל עדיין מומלץ לעשות שפשוף עדשה מכאני בכדי להגביר את עוצמת הניקוי.
הדבר החשוב ביותר שיש לזכור בנושא תמיסות לעדשות מגע
הדבר הנוסף שצריך לזכור זה שהאופטומטריסט שלכם הוא הסמכות העליונה בכל הנוגע להתאמת תמיסה לעדשות מגע שאתם מרכיבים ואין זה משנה אם אתם עושים שימוש בעדשות חד-פעמיות דו-שבועיות, עדשות מולטיפוקל או כל סוג אחר של עדשות. בכל מקרה שבו הופיעו תסמינים כאלו ואחרים ואתם מאמינים כי מקור התסמינים בסוג התמיסה, טוב תעשו אם תפנו לאופטומטריסט שלכם על מנת לקבל המלצה לתמיסה אחרת. אבל בשום אופן אין להחליף תמיסה על דעת עצמכם.
הדבר החשוב ביותר שיש לדעת - אם מרכיבים את העדשות ויש תחושה של שריפה בעין אפילו עדינה התמיסה אינה מתאימה למטופל!!!!!
כללי הברזל לטיפול נאות בעדשות המגע
לסיום, קבלו את כללי הברזל לטיפול נאות בעדשות המגע שלכם:
- יש להחליף מדי יום ביומו את התמיסה במחסנית, ללא יוצא מן הכלל.
- חל איסור מוחלט למלא תמיסה חדשה במחסנית, בזמן שנותרה בה כמות מסוימת מהתמיסה שמילאתם ביום הקודם. יש להחליף את כל התכולה כולה מדי יום ביומו.
- את המחסנית והמכסה יש לשטוף כל יום בסבון ולייבש באוויר.
- את המחסנית יש להחליף אחת לשלושה חודשים לכל הפחות.
- יש חשיבות עליונה לשטוף את הידיים היטב לפני שנוגעים בעדשות המגע.
- כפי שציינו לעיל, חל איסור מוחלט לשנות את סוג התמיסה מבלי להתייעץ על כך ראשית עם האופטומטריסט המטפל.
- חשוב לדאוג לכך שהקצה של פתח בקבוק התמיסה, לא יבוא במגע עם הידיים או העיניים.
- את עדשות המגע יש לנקות על ידי שפשוף שלהן באצבעות. הנחיה זו רלוונטית גם למקרים שבהם מצוין על הבקבוק של התמיסה, "ללא שפשוף". מדובר במושג מסחרי ובשום אופן לא בהנחיה רפואית.
לקבלת פרטים נוספים ולתיאום תור, אתם מוזמנים לפנות אל אחד מסניפינו.